Susanne

Jag arbetar i tekniker, som olja, akryl, och collage. Den koloristiska känslan är alltid starkt närvarande oavsett teknikval. Färgernas möte med olika former, leder i sin tur vidare till ett bildresultat, där betraktaren (inklusive mig själv) kommer till helt nya och outforskade miljöer. Det blir en resa in i bildens egen verklighet, där något ibland känns lite bekant för ögat, men samtidigt blir ändå till något helt nytt och eget.


Jag kommer ursprungligen från Laröd, utanför Helsingborg där jag målade olja inför Anna-Lisa Markby 1977-1980. Har därefter skolats av konstprofessor Georg Suttner 1989-2002, både utomlands, på Gerlesborgsskolan, på Baldersnäs samt i Lidingöakademin i Stockholm.


Andra lärare som också varit betydande för mig har varit bl.a Hardy Strid, Kamill Lukaszewic, prof.Claes Jurander samt Inger Wallertz. Dessa lärare har alla med sin kunskap, sitt engagemang och pedagogik bidragit till den målare jag är idag.


Jag arbetar heltid med min konst och bedriver vid sidan om mitt eget måleri, kursverksamhet i min ateljé i olje och akrylmåleri. Jag utför beställningsuppdrag där kunden har ett speciellt önskemål om kolorit och storlek för ett visst rum eller möblering. Jag anlitas till juryuppdrag för jurybedömda konstutställningar, och tillhör KRO, NVSK, BUS. Min bostad och ateljé finns utanför Ask.


Utnämndes till Nobelkonstnär 2011 och fick då uppdraget att tillverka Nobeldiplomen i ekonomi, kemi och fysik t.o.m. 2013. Det förlängdes ytterligare med ett år till 2014. Fick då skapa priset i ekonomi ännu en gång.


Hösten 2013 blev jag utnämnd till Svalövs kommuns Ambassadör för 2013-2015.


2015 fick jag uppdraget av Kungliga Vetenskapsakademien att måla den ständige sekreteraren Staffan Normarks porträtt.